Mineva že 17 leto, ko so se študenti iz Žalca in njegove okolice odločili, da mladi potrebujemo v naši skupnosti nekaj povsem svojega. Nastala je Žalska noč mladih. V vseh teh letih se je spremenilo marsikaj, a osnovo smo obdržali. Na dogodku se tu srečamo vsi, dijaki, študenti in tisti že malo iz študentskih let, pa vseeno mladi po srcu.

Letos za vse »mlade« glasbene navdušence ohranjamo dva odra, rock in electro, dodajamo pa še dodaten dan dobre glasbe. Vse dobre stvari, katerih ne smete zamuditi, se bodo torej dogajale v petek, 2.9.2016 in v soboto, 3.9.2016 na starem, že poznanem prostoru, Športnem centru Žalec. Na odrih se bo izmenjalo kar nekaj znanih in manj znanih slovenskih in tujih glasbenikov. V petek nam bodo z dobro glasbo bobniče napolnili na rock odru: Kronika, Radio Jam, Spotless Minds, Zablujena Generacija, TABU, S.A.R.S. in HELP! – Beatles Tribute. Na elektro odru pa bodo srčni utrip dvigovali; Silver J, Dean Deen, Mobo x Luke in dobro poznani dvojec VANILLAZ. Za sobotni koncert bomo obdržali mali oder, na katerem pa ponujamo izvajalce, ki bodo nori petkov žur spremenili v bolj intimno koncertno vzdušje: Daniel Vezoja, Los Ventilos, Jardier in Prismojeni profesorji bluesa.

Na letošnji Žalski noči smo organizatorji za razvajanje z glasbo spet dobro poskrbeli. In prav to, dobra glasba, hrana in pijača pa za povrhu še dobrodelnost, vse na enem mestu, dela letošnjo Žalsko noč posebno in vredno obiska.

banner_zalska