Z največjim projektom Študentskega kluba Žalec, Žalsko nočjo mladih, smo se tudi mi pridružili glasbeno-dobrodelni akciji bobnarja Elvis Jacksonov, Marka Soršaka – Sokija, »20 za 20«. S projektom nas je seznanila zveza ŠKIS, ki nas je po svojem sodelovanju s Sokijem na Škisovi tržnici povabila, da se tudi mi pridružimo, takrat še manj poznani akciji. Ker smo klub, ki v zadnjem času povečuje število dobrodelnih projektov, smo to akcijo sprejeli z odprtimi rokami.

Sama ideja »20 za 20« se je pojavila ob Sokijevi 20 letnici glasbene kariere. Ko je želel zastaviti glasbeno-dobrodelni projekt, s katerim bi otrokom povečal zanimanje za glasbo in ukvarjanje z njo. Takrat je skupaj z 20 bandi iz Slovenije posnel 4urni glasbeno-dokumentarni DVD, ki nam je na voljo za poljubno donacijo in katerega cilj je, da doseže čim večjo vsoto s katero bi pomagal šolam do potrebne glasbene opreme. Tukaj pa smo se odločili v Sokijevo zgodbo vstopiti tudi mi. Ker želimo mladim omogočiti največ in to kažemo z vsakim svojim projektom, bomo z našim največjim glasbenim projektom pomagali dvema osnovnima šolama do boljših pogojev za glasbeno ustvarjanje. Odločili smo se, da bomo del sredstev od prodanih vstopnic porabili za nakup novih glasbil in jih podarili dvema lokalnima, naključno izbranima šolama, OŠ Šempeter v Savinjski dolini in OŠ Petrovče.

In kaj si želimo mi ob tem projektu, da bodo morda nekoč mladi, ki jim bo omogočeno se spoznavati z glasbo že na svoji osnovni šoli, nekoč stali na odru Žalske noči mladih in s ponosom igrali na svoj instrument.

banner_zalska