Program:

4.11: Prikaz temeljnih postopkov oživljanja – TPO

5.11: Zdrav zajtrk s Študentskim klubom Žalec

11. 11: Predavanje o kulturi pitja

18. 11: Sprostitvena meditacija

19. 11: Delavnica naravne kozmetike

25. 11: Delavnica beleženja kompetenc

26. 11: Zaključek Meseca sociale in zdravja 2016 in stand up

 

Prikaz temeljnih postopkov oživljanja – TPO (4. 11 ob 19.00, Študentski klub Žalec)

Vabljeni na prikaz temeljnih postopkov oživljanja, ki jih izvajamo pri osebi, ki je nezavestna (neodzivna), ne diha oz. ne diha normalno in se ne premika.

Slovensko združenje za urgentno medicino opozarja, da če bi ob vsakem srčnem zastoju očividci začeli takoj oživljati nezavestno osebo, bi s tem lahko v Evropi rešili približno 100.000 ljudi letno!

Pridi, se nauči oziroma obnovi znanje, da si boš upal pristopiti in pomagati ter morda s tem rešiti nekomu življenje.

 

Zdrav zajtrk s Študentskim klubom Žalec (5. 11 ob 9.00, Mestni vrt Žalec)

Zdrav zajtrk predstavlja najpomembnejši obrok dneva, saj daje telesu energijo, ki jo potrebuje za normalno delovanje. Ker včasih preprosto pozabimo na zajtrk ali pa se nam le tega ne ljubi pripravljati, smo se člani Študentskega kluba Žalec odločili pripraviti Dan zdravega zajtrka. Vabljeni na brezplačen zdrav zajtrk v Mestni vrt Žalec, saj je zajtrk obrok, ki ga preprosto ne smemo izpuščati, saj nam pozabljen obrok poruši celoten sistem prehranjevanja.

 

Sprostitvena meditacija (18. 11 ob 17.30)

Vas že nekaj časa vleče k meditaciji, pa še niste zbrali poguma, da se kakšne udeležite? Sedaj imate možnost, da to izkusite. Vabljeni na sprostitveno meditacijo, na kateri se bomo najprej malo spoznali, nato pa skupaj meditirali. Meditacija je namenjena tako začetnikom, kot tudi tistim, ki ste se meditacij že udeleževali. Meditacija bo trajala približno uro in pol, vodila pa jo bo mojstrica in učiteljica Reikija Natja Klemenčič.

 

Delavnica naravne kozmetike (19. 11 ob 10.00, Študentski klub Žalec)

Vabljeni na delavnico naravne kozmetike, na kateri se bomo naučili kako doma pripraviti naravno negovalno kozmetiko. Najprej se bomo seznanili z osnovnimi sestavinami za izdelavo lastne kozmetike, nato pa pripravili naravno negovalno kremo, naravni balzam za ustnice in naravni dezodorant. Vsak udeleženec delavnice si bo izdelal svoje izdelke, ki jih bo lahko odnesel domov. Delavnica bo trajala približno dve uri, vodila pa jo bo osebna svetovalka za ustvarjanje Maja Rožac Mihovec. Vabljeni vsi, ki bi želeli pokukati v svet domače priprave kozmetike.

 

Delavnica beleženja kompetenc (25. 11 ob 18.00, Študentski klub Žalec)

Vabljeni na praktično delavnico na temo beleženja kompetenc, na kateri bomo spoznali razliko med kompetencami, znanjem, sposobnostmi in izkušnjami. Vsak udeleženec bo preko SWOT analize prepoznal svoje prednosti in slabosti ter hkrati spoznal orodja za izkazovanje teh. Pogovorili pa se bomo seveda tudi o tem, kako napisati koristen življenjepis. Delavnico bo izvedla trenerka zveze ŠKIS.

 

Zaključek Meseca sociale in zdravja 2016 (kavarna Park Cafe Žalec ob 20.00)

Vabljeni na zaključek Meseca sociale in zdravja, katerega nam bo popestril stand up z Jernejem Celcem, Markom Žerjalom in Rokom Škrlepom. Po treningu trebušnih mišic pa se bomo sprostili ob  akustičnem koncertu Jerneja Luzarja in Žige Avbrehta.

 

Umetniški natežaj ŠKŽ-ja

V sklopu enega naših večjih projektov, Meseca sociale in zdravja bo letos potekal tudi natečaj. Od ponedeljka, 24.10. 2016 pa vse do 21.11.2016 bomo na e-mail naslov: anja.lana@gmail.com ali na uradnih urah zbirali prispevke vseh, ki bodo ustvarjali na naš izbran naslov: SI SAM EDEN IZMED NJIH. K sodelovanju vabimo vse; fotografe, slikarje, pesnike, pisatelje, … čisto vse, ki jim njihova ustvarjalna žilica omogoča ustvarjanje na ponujen naslov. Nagrada za tistega, ki na nas pusti največji vtis pa do razkritja, zaključnega dogodka projekta naj ostane skrivnost.

 

Zbiranje hraneza živali v prostorih ŠKŽ-ja (traja cel mesec)

V sodelovanju z Društvom Glas živali, vas vljudno vabimo, da donirate hrano (brikete, konzerve), odeje, sanitarni material, ampule proti zajedavcem in ostale pripomočke, ki bi lahko olajšali zimsko obdobje malim živalim.

Vsa sredstva bodo predana Društvu Glas Živali –  Katja Novak, ki bo te potrebščine namenil zapuščenim in zavrženim živalim.

V naših prostorih je že pripravljen velik zaboj, kamor lahko prinesete donaciej vsak četrtek od 17.00 do 20.00 in vsako soboto od 15.00 do 18.00 ali pa na projekte Meseca sociale in zdravja.

mesec_sociale_2016